Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uçak Bakım Bölümü, Pilotaj Programı, Kabin Memurluğu Programı, İha Eğitimi, Havacılık, Lise, Havacılık endüstrisi, Hava taşımacılığı, Pilotaj Eğitimi, Staj

Pilot eğitimi, Uçak bakım teknisyeni, Havacılık meslek liseleri, Hava aracı teknolojisi, Uçuş eğitimi, Havacılık eğitim programları, Hava trafik kontrolörü, Havacılık okulu, Uçak simülatörü,

Havacılık sektörü, Uçuş güvenliği, Havacılık lisans programı, Havayolu şirketleri işbirliği, Kabin ekibi eğitimi, Havaalanı işletmeciliği, Hava aracı bakım teknolojisi,

• tr

S.S.S.

Uçak Bakım Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz, Uçak Bakım Teknisyeni ünvanı alarak okulumuzdan mezun olurlar. Ayrıca okulumuzdaki belli derslerden 75 ve üzeri puan aldıklarında Sivil havacılık Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu 13 modül sınavının 8’inden muaf olarak lisans belgesi alma şansına sahip olurlar.

Kokpit Havacılık Lisesi ve Fenix  Aviation Academy işbirliği ile gerçekleştirilen protokolle öğrencilerimiz hayaline ve ulusal -uluslarası alanda prestijli bir meslek sahibi olabilme şansına sahip olabilir.
Okulumuz bölümlerinin herhangi birine kayıtlı 11.sınıfı bitirmiş, uçma hayali olan her öğrencimiz Pilotaj programına katılabilir. Amatör pilot lisansı ( PPL) sahibi olabilir. Pilot olarak PPL sınıfındaki uçakları uçurabilir. Profesyonel pilot lisansı sahibi olmak için ise lise mezuniyeti sonrasında PPL eğitiminin devamı olarak üniversite eğitimine devam ederken yaz tatillerinde profesyonel pilotaj eğitimini tamamlayabilir.

Okulumuzda yetki alınan eğitimleri vermek üzere her türlü laboratuar ve simülatör kurulmuş olup, uygulamalı eğitimler en üst seviyede yapılmaktadır.

Eğitim kadromuzun oluşturulmasına özel bir önem verilmektedir. Özellikle Meslek Dersleri öğretmenlerimiz alanlarında kendilerini kabul ettirmiş,havacılık tecrübesi ile eğitim tecrübelerini bünyelerinde birleştirmiş deneyimli öğretmenlerden oluşmaktadır. Kültür dersleri öğretmenlerimiz alanlarında iddia sahibi, dinamik ve görev heyecanı yüksek eğitim gönüllüleridir.

Kokpit Havacılık Lisesi - Amerikan Kültür Dil Okulları işbirliğiyle her seviyeden kur sınıflarıyla öğrencilerimiz, Türk ve yabancı öğretmenlerimiz eşliğinde yazma, dinleme, konuşma, gramer çalışmalarıyla yoğun İngilizce eğitimi alırlar.
Eğitime başlamadan önce öğrencilerimiz ingilizce seviyesi ölçülerek kendi seviyesindeki kur sınıflarına yerleştirilir.
Öğrencilerimiz alanında uzman öğretmenlerimizin eşliğinde haftanın belli günlerinde araya farklı dersler girmeden sadece İngilizce eğitimi alarak hedeflenen seviyeye ulaşır.

Evet, okulumuza ara sınıflarda da öğrenci kabul edilmektedir. 9. Sınıfa mevzuat gereğince yılın her döneminde nakil alınabilmektedir. Ayrıca 9. Sınıfı herhangi bir okulda tamamlayan öğrenciler kontenjanın uygun olması durumunda 10. Sınıf 1.dönem bitmeden okulumuza nakil gelebilirler. Herhangi bir Havacılık Lisesi’nde okuyan öğrenciler ise; Aynı alan türünde istedikleri dönemde okulumuza nakil gelebilirler.

Okulumuzda şehir dışından gelen kız ve erkek öğrenciler için ayrı binalarda konaklama imkanı mevcuttur.

Mezunlarımız bir üst öğretim kurumuna devam etme konusunda YKS mevzuatına tabidirler. 2 yıllık Meslek Yüksek Okuluna ek puanla avantajlı geçiş imkânına sahip oldukları gibi kendi mevzuatları çerçevesinde MTOK ile Teknoloji Fakültelerinin belli mühendislik bölümlerine avantajlı geçiş hakkına sahiptirler. Ayrıca yerleşmek istedikleri hangi bölüm olursa olsun tercih hakkında herhangi bir kayıpları yoktur.

YKS mevzuatı çerçevesinde 2 ya da 4 yıllık bir üst eğitim kurumuna devam edebilecekleri gibi istenilen İngilizce seviyesini karşıladıkları taktirde Havaalanlarının birçok bölümünde çalışmaya başlayabilirler.

Okulumuz; Pilotaj, Uçak Bakım Alanı, Sivil Havacılık Yer Hizmetleri, Kabin Hizmetleri ve Lojistik alanında eğitim vermektedir.

2019-2020 Eğitim- Öğretim yılı için tüm öğrencilerimiz OSB dışı teşvikten yararlanabileceği için velilerin ödeyeceği miktar ödeme şekline göre değişiklik göstermektedir.Velinin bütçesine göre uzun vadede taksit imkanı sunulmaktadır.Yıllık artış oranları her yıllık enflasyon oranı ve Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği ölçüler arasında olmaktadır.

Yapmış olduğumuz bursluluk sınavında başarılı olan veya LGS sınavında başarılı sonuçlar alan öğrencilerin burslu ve indirimli okuma imkanı vardır. Ayrıca okulumuzda Şehit ve Gazi yakınları ücretsiz olarak okuyabilmektedir.

Eğitim yaklaşımımız havacılık mesleğinin temel kavram, kural, ilkelerini en detay noktalarına kadar öğretmeye, teorik bilgileri uygulama alanına taşıyıp beceri haline getirmelerini sağlamaya, araştırma yapmaya ve sorumluluk bilinci vermeye yöneliktir. Öğrenciler okul yönetimi tarafından yakından takip edilmekte ve öğrencinin ailesi ile iletişim sağlanarak BİRLİKTE DEĞERLENDİRME YAPILMAKTA VE GEREKLİ EĞİTİMSEL ÖNLEMLER ALINMAKTADIR. . “Her öğrenci bizim için değerlidir ve her öğrenci mesleki açıdan yeterli eğitimi almış olarak mezun edilmelidir.” Bu bizim eğitim yaklaşımımızın özetidir. Okul ortamının, fiziki şartlardan sosyal şartlarına kadar öğrencinin kendisini huzur içinde hissettiği bir kurum olması için tüm tedbirler alınmakta olup, bu konuda öğrencilerimizin ve velilerin memnuniyeti temel gösterge olarak kabul edilmektedir.

Mezunlarımız havacılığın her alanında çalışabildikleri gibi dilerlerse,enerji,otomotiv,makine gibi sektörlerde de iş imkanına sahiptirler.

Okulumuza öğrenci kayıtları Ortaöğretime Geçiş Sistemi mevzuatı ve ( LGS ) Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarına uygun olarak yapılmaktadır. Kontenjan bu yolla tamamlanmadığı takdirde ön kayıtla açık bulunan kontenjan kadar öğrenci alınmaktadır. Öğrenciler, okula kabul aşamasında okul yönetimince yapılan Bedeni Yeterlilik ve Mülakat sınavını geçmek ve yetkili bir hastaneden UÇAK TEKNİSYENİ OLUR raporu alarak kayıt sürecini tamamlamaktadırlar.